Hoe belangrijk is de koeling in mijn desktop computer?

Een koelventilator heeft als functie om de processor en de overige onderdelen in de behuizing van de desktop computer koel te houden. De CPU (processor) koeler zit in uw desktop computer direct op het moederbord gemonteerd.

Stof, sigarettenas/-rook, haar van huisdieren en andere stofdeeltjes verzamelen zich aan de binnenkant van uw desktop computer. Deze deeltjes vormen een laagje vuil, dat de hardware componenten overbelast, met als gevolg oververhitting en schade aan uw desktop computer. Het grondig reinigen van de desktop computer verlengt de levensduur door deze potentieel gevaarlijke vuilophopingen te verwijderen en de koelpasta te vervangen die tussen de koelelementen zit.

Bent u hier niet op tijd bij. Dan is het gevolg dat de koelventilator zo hard heeft moeten werken, dat deze beschadigd raakt en vervangen dient te worden. Of nog erger één van de andere onderdelen begeeft het als gevolg van de warmte.

Om verdere schade te voorkomen is het belangrijk om uw desktop computer 1x per jaar grondig te laten reinigen en testen

Voorkom teleurstelling en laat CompUnit het koelsysteem van uw kostbare desktop computer controleren voor het te laat is. Wij demonteren uw desktop computer, reinigen, vervangen de koelpasta’s en testen uw complete systeem. Het resultaat is een stillere en minder warme desktop, die daardoor beter presteert en langer meegaat. Een kapotte of slecht werkende CPU koeler is goed te vervangen en dit probleem hoeft dus niet het einde van uw desktop computer te betekenen.

Met een nieuwe ventilator kunt u weer genieten van uw desktop computer

Merken die we onder andere repareren zijn:

U heeft de mogelijkheid om uw desktop bij ons langs te brengen in ons Laptop Service Center op de valpoort 157 in Etten-Leur (kijk hier voor de openingstijden) óf u kunt gebruik maken van onze haal- en brengservice*.

*De haal- en brengservice geldt voor Etten-Leur.