Waarom is een goed werkende ventilator zo belangrijk?

De koelventilator heeft als functie om de processor en de grafische processor van de laptop koel te houden. Deze CPU koeler zit in uw laptop direct op het moederbord gemonteerd.

Stof, sigarettenas/-rook, haar van huisdieren en andere stofdeeltjes verzamelen zich aan de binnenkant van uw laptop. Deze deeltjes vormen een laagje vuil, dat de hardware componenten overbelast, met als gevolg oververhitting en schade aan uw laptop.
Bent u hier niet op tijd bij. Dan is het gevolg dat de koelventilator zo hard heeft moeten werken, dat deze beschadigd raakt en vervangen dient te worden. Of nog erger één van de andere onderdelen begeeft het als gevolg van de warmte

De afgelopen jaren zien we steeds vaker laptops binnenkomen, die jonger zijn dan 3 jaar en toch defect raken. De grootste oorzaak is meestal vervuiling, waardoor chips op het moederbord oververhit raken en in het ergste geval uitvallen. Een laptop is erg compact en wordt van binnen zeer warm, terwijl de koeling vaak te wensen over laat.

Om verdere schade te voorkomen is het belangrijk om uw laptop 1x per jaar grondig te laten reinigen en testen

Voorkom teleurstelling en laat CompUnit het koelsysteem van uw kostbare laptop controleren voor het te laat is. Wij demonteren uw laptop, reinigen, vervangen de koelpasta’s en testen uw koelsysteem. Het resultaat is een stillere en minder warme laptop, die daardoor beter presteert en langer meegaat. Een kapotte of slecht werkende CPU koeler is goed te vervangen en dit probleem hoeft dus niet het einde van uw laptop te betekenen.

Merken die we onder andere repareren zijn:

U heeft de mogelijkheid om uw laptop bij ons langs te brengen in ons Laptop Service Center op de valpoort 157 in Etten-Leur (kijk hier voor de openingstijden) óf u kunt gebruik maken van onze haal- en brengservice*.

*De haal- en brengservice geldt voor Etten-Leur.